Πώς να διαλέξω στρώμα για το παιδί μου; Ο απόλυτος οδηγός

Ο απόλυτος οδηγός

προτασεις

tips

επιλεξετε

καταλληλο

στρωμα

καλο

υπνο

πρεπει

προσεξετε

ωστε

πολυ

μπορει

πονους

κακη

αλλα

Πώς να διαλέξω στρώμα για το παιδί μου; Ο απόλυτος οδηγός
Πώς να διαλέξω στρώμα για το παιδί μου; Ο απόλυτος οδηγός
Ο απόλυτος οδηγός
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ TIPSΤρίτη , 2 Μαρτίου 2021
Short Url:
manoshome.gr/.L

 Η σημασία του ποιοτικού ύπνου στα παιδιά είναι τεράστια. Ένα παιδί, ανάλογα και με την ηλικία του, κοιμάται από 10 έως 15 ώρες την ημέρα, Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα ανακάμπτει από όλη την ημέρα αδιάκοπης κίνησης και ενέργειας. Η βαθιά ξεκούραση έχει σημαντικά οφέλη τόσο στην ψυχική και νοητική όσο και στη σωματική ανάπτυξη ενός παιδιού. Όπως ακριβώς έχουν ανάγκη οι ενήλικες για ένα καλό στρώμα, να υποστηρίζει σωστά το σώμα τους και να ξεκουράζονται αποφεύγοντας τη κακή στάση και τους χρόνιους πόνους, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά και τους εφήβους. Για τα παιδιά είναι πολύ πιο σημαντικό να ευθυγραμμίζετε η σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια του ύπνου γιατί είναι στην ανάπτυξη τους, και ένα λάθος στρώμα μπορεί να δημιουργήσει μόνιμες βλάβες.


Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέξετε, ώστε να διαλέξετε το πλέον κατάλληλο στρώμα για το σώμα του παιδιού σας που αναπτύσσεται συνεχώς;


Μέγεθος στρώματος-κρεβατιού


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να τσεκάρετε είναι το μέγεθος του παιδικού στρώματος, μιας και υπάρχουν διάφοροι τύποι κρεβατιών για παιδιά. Από την κούνια μέχρι το κρεβάτι για μεγαλύτερα παιδιά υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις. Έτσι, οι ακριβείς μετρήσεις πριν από οποιαδήποτε αγορά είναι απαραίτητες. Αν πρέπει να αγοραστεί και κρεβάτι εφόσον ο χώρος στο δωμάτιο το επιτρέπει είναι καλύτερα να είναι μεγαλύτερο από μονό.

 

Τύπος στρώματος

 

Το σημαντικότερο στάδιο στην αγορά κάθε στρώματος είναι να αποφασίσετε ποιος τύπος είναι ο πλέον κατάλληλος. Στα παιδικά στρώματα, οι επιλογές είναι κατά βάση τρεις και κάθε μία συνδέεται με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα:

 

• Στρώματα με συνδεδεμένα ελατήρια: Τα στρώματα αυτά ανήκουν στην κατηγορία των σκληρών στρωμάτων δεν υποστηρίζουν σωστά την σπονδυλική στήλη και δεν προτείνονται για τα παιδιά. Είναι πιο οικονομικά και γι' αυτό το λόγο, αποτελούν μια επιλογή.
• Στρώματα με αφρώδη υλικά: Τα στρώματα με αφρώδη υλικά ανήκουν στην κατηγορία των ανατομικών στρωμάτων και είναι πιο μαλακά σε σχέση με τα στρώματα με συνδεδεμένα ελατήρια. Αυτά μπορεί να είναι από latex από memory foam. Θεωρούνται ζεστά για το κλίμα της χώρας μας και καθαρίζονται πιο δύσκολα. Τα μεγαλύτερα παιδιά βολεύονται σε ένα τέτοιο χαλαρωτικό στρώμα που προσφέρει υψηλή άνεση, ειδικά αν κοιμούνται στο πλάι. Τα στρώματα από λάτεξ δεν ευνοούν τις αλλεργίες. Είναι πολύ καλή επιλογή αλλά είναι αρκετά πιο ακριβά.
• Στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια: Τα ανατομικά στρώματα συνδυάζουν τα οφέλη των στρωμάτων με αφρώδη υλικά, αλλά και της καλής τιμής οπότε είναι μια άριστη λύση. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές σκληρότητες στη αγορά καλό είναι να αγκαλιάζει σωστά της καμπύλες των παιδιών. Τα στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια έχουν καλή σχέση ποιότητας τιμής. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι για τα παιδιά θα πρέπει να επιλέγουμε στρώμα μέτριας σκληρότητας. Τα μαλακά στρώματα δυσκολεύουν τις κινήσεις των παιδιών, καθότι βουλιάζουν μέσα τους, ενώ τα σκληρά είναι άβολα. Το σκληρό στρώμα, όντας άκαμπτο, δεν μπορεί να «ακολουθήσει» τις καμπύλες του σώματος και να προσαρμοσθεί σ' αυτές. Έτσι, στα σημεία που έχουν έντονες καμπύλες, ή είναι πολύ ελαφριά (αυχένας, οσφυϊκή χώρα, πόδια, χέρια) δεν υποστηρίζονται σωστά με αποτέλεσμα την λανθασμένη στήριξη τους. Η εκμηδένιση κάθε μυϊκής σύσπασης είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη σωστή και πλήρη ανάπαυση του σώματος κάτι που με τα σκληρά στρώματα δεν επιτυγχάνεται. Το σκληρό στρώμα «επιχειρεί» να ισιώσει το σώμα, να αλλοιώσει, δηλαδή, το φυσικό του σχήμα, με αποτέλεσμα να το ταλαιπωρεί και μακροπρόθεσμα να του προξενεί βλάβες. Είναι ωστόσο, προφανές, και στον μη ειδικό, ότι η σπονδυλική στήλη και ολόκληρο το σώμα γενικότερα κάθε άλλο παρά ευθεία είναι. Επιπλέον, το σκληρό στρώμα επιβαρύνει και το κυκλοφορικό, καθώς εμποδίζει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία, ιδιαίτερα στα βαριά σημεία του σώματος, με συνέπεια να προκαλούνται αγκυλώσεις, μουδιάσματα και μετακινήσεις κατά την διάρκεια του ύπνου χάνοντας έτσι τον βαθύ μονοκόμματο ύπνο. Εάν το παιδί αντιμετωπίζει τυχόν μυοσκελετικά προβλήματα, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό που το παρακολουθεί για το είδος του στρώματος που θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες του.

 

Άλλοι παράγοντες επιλογής


Εκτός από τα παραπάνω βασικά κριτήρια, υπάρχουν και μερικοί ακόμα παράγοντες που καλό είναι να λάβετε υπόψη στην έρευνα αγοράς για παιδικά στρώματα:


• Ανθεκτικότητα: Λόγω της σκληρής χρήσης που κάνουν τα παιδιά σε κάθε στρώμα, καλό είναι αυτό να έχει υψηλή ανθεκτικότητα. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με μεγάλη πυκνότητα υλικών και τη χρήση ανωστρώματος.
• Υποαλλεργικές ιδιότητες: Πολλά παιδιά υποφέρουν από διάφορες αλλεργίες, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα στρώμα που είναι κατασκευασμένο από υποαλλεργικά υλικά και έχει αντιμικροβιακή προστασία.

 

Επένδυσε στην ποιότητα


Επίλεξε παιδικό στρώμα με βάση τα ίδια κριτήρια ποιότητας που θα επέλεγες και για τον εαυτό σου. Έχε υπόψη σου ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα από τους ενηλίκους στις βλαβερές ουσίες αλλά και ότι περνούν πολλές ώρες στο δωμάτιό τους. Γι' αυτό και τα στρώματά τους θα πρέπει να φέρουν την εγγύηση ότι δεν περιέχουν χημικές ουσίες επιβαρυντικές για την υγεία τους, όπως πλαστικοποιητές, διάφορες διαλυτικές ουσίες, επιβραδυντικά φλόγας κ.ά. Το καλύτερο είναι το εξωτερικό ύφασμα του στρώματος να είναι από φυσικό βαμβάκι, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν αλλεργίες. Καλό είναι να επιλέξεις στρώμα για το οποίο ο κατασκευαστής θα σου παρέχει κάποιου είδους εγγύηση, π.χ. ότι τα υλικά κατασκευής είναι οικολογικά, κατάλληλα για παιδιά.

 

Αδιάβροχη προστασία


Το να βρέξει ένα παιδί το στρώμα κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Για τέτοιου είδους ατυχήματα, αλλά και για λόγους υγιεινής ιδρώτας, σάλιο, εμετό, απαραίτητο είναι ένα αδιάβροχο κάλυμμα και μάλιστα καλής ποιότητας. Το καλό κάλυμμα επίσης προστατεύει από αλλεργίες και παρέχει και αντιμικροβιακή προστασία. Καλό βέβαια είναι να υπάρχει και δεύτερο κάλυμμα σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Περιστροφή στρώματος


To στρώμα θα πρέπει 2-3 φορές το χρόνο να το αντιστρέφεις (φέρνοντας την κάτω μεριά πάνω) και να το περιστρέφεις (φέρνοντας τα πόδια στο κεφάλι), εκτός και αν ο κατασκευαστής έχει συστήσει αλλιώς.


Προσοχή στο παιδικό κρεβάτι!

 

Ένα ακόμη σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι το παιδικό κρεβάτι να είναι φτιαγμένο από καλής ποιότητας υλικά αν είναι δυνατόν από μασίφ ξύλο. Τα φτηνής κατασκευής υλικά (μοριοσανίδες, μελαμίνες, νοβοπάν κ.ά.) περιέχουν διάφορες ουσίες, όπως η φορμαλδεΰδη, οι οποίες εκλύονται στην ατμόσφαιρα και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα, κνησμό στα μάτια, αλλεργίες, έξαρση άσθματος και άλλα συμπτώματα. Γι' αυτό και ο επιμελημένος καθημερινός εξαερισμός του παιδικού δωματίου θεωρείται αναγκαίος και απαραίτητος!
Έξυπνη λύση είναι το κρεβάτι βάση (ντυτό υπόστρωμα) γιατί δεν έχει αιχμηρές γωνίες που μπορεί να χτυπήσει κάποιος (είναι δηλαδή ασφαλείς), έχει την ίδια διάσταση με το στρώμα (άρα κερδίζουμε χώρο στο δωμάτιο) είναι πολύ το πιο ενισχυμένο από όλα τα άλλα κρεβάτια της αγοράς (γιατί είναι κουτί, δεν είναι λυόμενο) και συνδυάζετε εύκολα σε κάθε σπίτι με όλα τα χρώματα ξύλου, (γιατί είναι ουδέτερο υλικό, ύφασμα). Άρα είναι μια ασφαλείς, ευέλικτη, διαχρονική επιλογή.
Κρεβάτια με αιχμηρές γωνίες είναι καλό να αποφεύγονται, τα παιδιά παίζοντας μπορεί να χτυπήσουν. Επίσης κατασκευές με ράφια πάνω από το κρεβάτι είναι πολύ επικίνδυνες, σε ένα σεισμό μπορεί να πέσουν αντικείμενα πάνω στο παιδί και να υπάρχουν τραυματισμοί.

candia,kentia,eshop,χανια,ρεθυμνο
 περιεχομενο κεφαλιδας
 περιεχομενο κεφαλιδας
 κεφαλιδας περιεχομενο
 κεφαλιδας περιεχομενο
 κεφαλιδας περιεχομενο
candia,kentia,eshop,χανια,ρεθυμνο
Είσοδος / Εγγραφή 0 00,00€0
kentia,candia,eshop,χανια,ρεθυμνο

 

 

 

 

 

 

 footer1 footer 

 

 

 

 

 

 

 

 footer
 
 
                                                                                                                                                                   
                    Προϊόντα
                                            Με μια ματιά                                         Εξυπηρέτηση
                                  Manos Home                  
                                                                                                                                                                   
                    Λευκά είδη                                             Νέες παραλαβές                                         Παραγγελίες                                   Καταστήματα                  
                    Στρώματα                                             Προσφορές                                         Πληρωμές                                   Newsletter                  
                    Ξενοδοχειακά                                             Brands                                         Αποστολές                                   Επικοινωνία                  
                    Όλα                                             Blog                                         Αλλαγές                                   Όροι χρήσης                  
                                                                                                                                                                   
 
 
 

 

 footer      footer    footer      footer      footer                      footer
 footer

© 2021 Λευκά είδη και στρώματα,Kentia - Candia,Χανιά,Ρέθυμνο | manoshome.gr [x] all rights reserved • developed and powered by LOGIKON